Dit gerecht van aubergines gevuld met lamsvlees met munt en feta vormt een heerlijke combinatie met Sisquera Negre 2019!
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 4 eetlepels olijfolie
- Zeezout en zwarte peper
- 1 kleine rode ui in blokjes gesneden
- 300 g lamsgehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kaneel
- ½ theelepel chili
- 100 g fetakaas verkruimeld
- 4 eetlepels fijngehakte munt
- 100 g granaatappelpitjes (ongeveer 1 kleine granaatappel)
Bereiding
- Verwarm je oven voor op de oven op 220C.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees in een ruitpatroon met een scherp mes, waarbij je ervoor zorgt dat je de aubergineschil niet snijdt.
- Bestrijk de snijvlakken met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de aubergines naast elkaar in een braadslede en dek af met folie.
- Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het vruchtvlees gemakkelijk loskomt met een lepel.
- Maak ondertussen de vulling:
- Fruit de ui op laag vuur in 3 minuten gaar.
- Zet het vuur hoger en voeg het lamsgehakt toe. Bak nog 3 minuten, en roer flink om.
- Voeg vervolgens de komijn, kaneel en chili toe, plus een beetje zeezout en zwarte peper, en bak nog 2 minuten.
- Voeg de helft van de feta en de helft van de munt toe. Roer en zet het vuur uit.
- Haal aubergines uit de oven. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees van de aubergines met een lepel. Laat een klein deel van het vruchtvlees in de aubergineschil zitten, zodat ze niet bezwijken.
- Snijd het vruchtvlees van de aubergine grof en voeg het toe aan het lamsmengsel.
- Vul de auberginevellen met het lamsmengsel en doe ze 10 minuten zonder deksel in de oven.
- Garneer met de rest van feta en munt en de granaatappelpitjes en serveer met salade en couscous.