Aubergines gevuld met lamsvlees met munt en feta

Dit gerecht van aubergines gevuld met lamsvlees met munt en feta vormt een heerlijke combinatie met Sisquera Negre 2019

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • 1 kleine rode ui in blokjes gesneden
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel chili
  • 100 g fetakaas verkruimeld
  • 4 eetlepels fijngehakte munt
  • 100 g granaatappelpitjes (ongeveer 1 kleine granaatappel)

 

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op de oven op 220C.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees in een ruitpatroon met een scherp mes, waarbij je ervoor zorgt dat je de aubergineschil niet snijdt.
  • Bestrijk de snijvlakken met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de aubergines naast elkaar in een braadslede en dek af met folie.
  • Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het vruchtvlees gemakkelijk loskomt met een lepel.
  • Maak ondertussen de vulling:
  • Fruit de ui op laag vuur in 3 minuten gaar.
  • Zet het vuur hoger en voeg het lamsgehakt toe. Bak nog 3 minuten, en roer flink om.
  • Voeg vervolgens de komijn, kaneel en chili toe, plus een beetje zeezout en zwarte peper, en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de helft van de feta en de helft van de munt toe. Roer en zet het vuur uit.
  • Haal aubergines uit de oven. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees van de aubergines met een lepel. Laat een klein deel van het vruchtvlees in de aubergineschil zitten, zodat ze niet bezwijken.
  • Snijd het vruchtvlees van de aubergine grof en voeg het toe aan het lamsmengsel.
  • Vul de auberginevellen met het lamsmengsel en doe ze 10 minuten zonder deksel in de oven.
  • Garneer met de rest van feta en munt en de granaatappelpitjes en serveer met salade en couscous.