Over ons

Claudia van Dongen

wijninspirator

Wijn heeft al sinds lange tijd mijn aandacht en interesse en in 1989 heb ik van een hobby mijn beroep kunnen maken. Jaarlijks ben ik gemiddeld 2 tot 3 maanden op reis om inspiratie op te doen, wijnmakers te spreken, in te kopen en om ontwikkelingen in de wijnwereld te volgen. Als Register Wijndocent en Register Vinoloog geef ik wijncursussen en -trainingen en ben ik lid van de examencommissie van de Vinologenopleiding van de Wijnacademie. Als inkoper van een grote importeur heb ik ongelooflijk veel wijngebieden en wijnhuizen bezocht en ontelbare wijnen geproefd. In januari 2020 heb ik samen met compagnon Mark Haans VINEXION gelanceerd, een B2B platform waar aanbod van producenten en behoeften van wijnimporteurs samen komen.

Juichwijnen is dus eigenlijk het enige wat nog ontbrak in mijn lijstje van wijnactiviteiten: het gezamenlijk inkopen van parels van wijnen en de verhalen die daarbij horen, met wijngenieters (zoals jij). Juichwijnen is dan ook een lang gekoesterde wens die uitkomt en ik ben blij dat ik dat mag doen samen met wijn- en reismaat en inmiddels compagnon Jeroen Verdonk. 

Pleased to meet you!

Salut,

Jeroen Verdonk

wijninkoper

Ik ben mijn carriere begonnen als horecaondernemer. En daar is ook mijn passie voor wijn ontstaan! Na jarenlang als gastheer/sommelier gewerkt te hebben ben ik een horeca-wijngroothandel begonnen: Way of Wine. In de afgelopen tien jaar heb ik veel gereisd, óók samen met Claudia. We hebben veel mooie wijnbedrijven bezocht, producenten en wijnmakers leren kennen en vrienden gemaakt… Het enthousiasme wat hieruit voortvloeit is moeilijk in te tomen. Ik word er heel blij van de kennis en ervaringen die ik opdoe te delen met andere mensen. Voor mij is dat een belangrijke reden om samen met klanten en andere wijnliefhebbers reizen te maken en wijnhuizen te bezoeken.

Met Juichwijnen speel ik, samen met Claudia, in op onze behoefte om al het moois wat we meemaken en vinden te delen met gelijkgestemden. Het feit dat we elk jaargetijde mensen gaan ontmoeten die net als wij houden van wijn, maakt mij enthousiast en ook nieuwsgierig! Het voelt als een eer en ook best wel een bijzondere verantwoordelijkheid om jou als winelover en lid van Juichwijnen te laten kennismaken met de parels die we tijdens onze wijnreizen hebben gevonden.

Welcome to the club!

Juichwijn&

Claudia en Jeroen

Jeroen en Claudia kennen elkaar zo’n 15 jaar. Jeroen kwam bij Claudia diverse cursussen volgen, waaronder Wine2Move. Het klikte, en ze raakten uitgebreid met elkaar in gesprek over wijn, de horeca, reizen, etc. De eerste reis die ze samen gemaakt hebben was naar Catalunya in 2011. In de loop van de jaren hebben ze veel gespard, veel gereisd en veel wijnen geproefd. En steeds borrelde het idee op om samen iets op te zetten. Zo begonnen ze tijdens een reis naar Spanje in 2015 al te filosoferen over 'Juichwijnen'. 

Waarom Juichwijnen?
Claudia: "Het is opvallend hoe vaak je bij producenten komt die geweldige wijnen maken, maar minder gefocust zijn op export of daar de mogelijkheden of volume niet toe hebben. Dit zijn eigenlijk altijd familiebedrijven, tegenwoordig met de nieuwe generatie aan het roer en meestal ook veel focus op duurzaamheid. Zij maken wijnen van (authentieke) druivenrassen die passen bij de omstandigheden van de regio, die daar het beste en mooiste rijp worden. Jeroen: "Tijdens onze reizen is er een traditie ontstaan dat als we dit soort pareltjes tegenkomen, de armen de lucht in gaan. Juichwijn is zo een begrip geworden. We vinden het echt gaaf om dit met ons netwerk te delen en om iedereen de mogelijkheid te geven om van deze juichwijnen in Nederland te genieten."