FAQ

Ik heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief, ben ik nu lid van Juichwijnen?
Nee. De nieuwsbrief ontvang je gratis als jij je daarvoor ingeschreven hebt. Je meldt jezelf er even eenvoudig weer voor af. Overigens sturen we alleen een nieuwsbrief als er een nieuwe selectie online staat (4x per jaar) of in het zeldzame geval dat er iets onverwachts gebeurt. Geen overbodige mails dus. Het is gewoon niet ons ding.

 Ik wil lid worden. Wat nu?
Je kunt eenvoudig lid worden via één van de knoppen op deze website. Als je lid wordt tijdens een bestelperiode en je besluit direct om wijn in te kopen, dan kan je dit bij de bestelling invoeren en wordt het lidmaatschap bij je eerste bestelling verrekend. Word je lid buiten de bestelperiode (in afwachting van een nieuwe selectie), dan betaal je enkel het lidmaatschap en ontvang je bericht zodra de nieuwe selectie online staat. Uiteraard word je uitgenodigd voor de wijnmeeting als je hebt besteld.

Ik ben lid geworden maar heb dit seizoen niks besteld. Mag ik toch naar de wijnmeeting komen?
Wanneer je niets hebt besteld ontvang je geen automatische uitnodiging voor de wijnmeeting. Maar wanneer je aangeeft toch graag te willen komen kunnen we dat (bij voldoende plaats) regelen. Stuur je ons een mailtje?

Als ik minimaal 2 dozen wijn bestel wil ik zeker weten dat het goede wijn is. Hoe weet ik dat?
Je kunt de wijn die je bestelt niet vooraf proeven. Maar dat hebben Jeroen en Claudia voor je gedaan. Zij zijn ervaren wijnproevers (zie pagina over Claudia en Jeroen) en je mag erop vertrouwen dat zij een goede keuze maken. Een uitgebreide beschrijving bij de wijn helpt je om de juiste keuze te maken. Heb je uiteindelijk toch een keuze gemaakt die niet bevalt? In dat geval heb je een paar mooie flessen wijn staan die je cadeau kunt geven op verjaardagen en jubilea ;-)

Waarom moet ik de wijn komen halen, kan hij niet worden bezorgd?
Juichwijnen staat voor een bepaalde gedachte. Namelijk dat een goed glas wijn samen hoort te gaan met goed gezelschap, lekker eten en uiteraard een mooi verhaal. We delen dan ook niet alleen wijn, we delen een passie! Die passie past niet door de brievenbus. We vinden het juist tof om samen te komen met alle mensen die even enthousiast worden van wijn als wij, zodat we jullie reacties kunnen horen en de verrukking van jullie gezichten kunnen aflezen. Dat helpt ons bij het vinden van nieuwe juichwijnen!  

Drinken we tijdens de wijnmeeting onze eigen wijn?
Uiteraard krijg je tijdens de wijnmeeting je doosjes ongeopend mee naar huis. Wij zorgen ervoor dat er ook proefflessen zijn van alle wijnen uit de selectie. Je kunt dan de wijn proeven die je hebt besteld, maar ook de wijnen die je aan je neus voorbij hebt laten gaan. 

Kan ik nabestellen?
Online bieden we een bepaalde periode gelegenheid om de wijn van dat seizoen te bestellen. Als die periode verlopen is kan je niet meer bestellen. Is een wijn heel goed bevallen en zou je graag later nog eens wat extra bestellen? Dat kan helaas niet! We adviseren je daarom genoeg te bestellen van wijnen die je in eerste instantie aanspreken! Hier liggen een aantal redenen aan ten grondslag; zo willen we de wijn graag zo voordelig mogelijk bij je aanbieden. Dan kunnen we ons geen transportkosten voor naleveringen veroorloven. En soms zijn er simpelweg niet genoeg flessen te koop bij de wijnmaker..

Als sommige wijnen zo exclusief zijn, hoe weet ik dan zeker dat ik mijn bestelling kan verwachten?
Wij weten op voorhand hoeveel dozen we kunnen afnemen bij de wijnmaker. Door de bestellingen online te laten verlopen houden we live bij wat de voorraad is. Zodra een wijn uitverkocht is kun je hem niet meer bestellen. Wees er dus op tijd bij!

Hoe weet ik wanneer de wijnmeeting is?
Op onze website wordt steeds een ‘save the date’ gegeven voor de volgende wijnmeeting. Afhankelijk van het aantal bestellingen en het maximum aantal mensen dat wij per dag kunnen ontvangen wordt je n.a.v. je bestelling voor deze datum uitgenodigd. Gaan we over het maximum aantal mensen heen, dan organiseren we een tweede meeting voor de volgende leden, enzovoort. Stel dat je een van de eerste bestellers was waardoor je bent uitgenodigd voor de eerste wijnmeeting, maar later blijk je niet te kunnen, dan kunnen we kijken of we je met iemand anders kunnen ruilen. Uiteraard gebeurt dat allemaal in overleg! Ruilen kan pas als de bestelperiode helemaal is afgelopen, omdat we dan weten of er meerdere wijnmeetings georganiseerd worden.

Ik wil graag bestellen maar weet nu al dat ik niet kan op de datum van de wijnmeeting.
Bij elke bestelling kun je een opmerking plaatsen. Laat ons alvast weten dat je niet kunt, dan houden wij een alternatief voor je in de gaten. Samen komen we er wel uit. Kom je er later achter dat je niet kan komen? Stuur ons dan een mailtje of neem telefonisch contact met ons op. In overleg bedenken we een alternatief.

Mag ik een introducé meenemen naar de wijnmeeting?
Zoals gezegd: een goed glas wijn drink je met vrienden! Dus ja, je mag een introducé meenemen. Dat kan je partner zijn, met wie je samen de wijn hebt besteld, maar ook een nieuwsgierige buurman die overweegt lid te worden. We houden het graag bij 1 introducé per lid en we vragen je bij de bestelling aan te geven of je van deze mogelijkheid gebruik maakt. Zo kunnen wij goed inschatten wie er komen. 

Ik ben lid maar ik wil opzeggen. Kan dat?
Uiteraard kun je lidmaatschap opzeggen. Dat kan wanneer je wil. Er vindt echter géén restitutie van lidmaatschapsgeld plaats wanneer je bijvoorbeeld halverwege het jaar besluit op te zeggen. Gelukkig gaat het om een klein bedrag en verwachten we niet dat je reden ziet om je lidmaatschap op te zeggen.

Waarom kan ik niet als gastinkoper wijn bestellen?
Het bijzondere van Juichwijnen is dat je niet alleen wijn koopt. Je voegt je met je lidmaatschap toe aan een collectief van wijnliefhebbers! Zo ontstaat er gelegenheid om je passie met gelijkgestemden te delen en is er tenminste elk kwartaal goede reden voor een feestje. Lidmaatschap is dus eigenlijk een stukje commitment aan een initiatief dat wij speciaal voor mensen zoals jij willen organiseren en we zorgen ervoor dat je kunt mee profiteren van de meest gunstige prijzen!