Selectie van dit seizoen

2021
Dominio de la Granadilla
Verdejo
Rueda, Spanje

Na ons bezoek aan de Barcelona Wine Week hebben we eindelijk de Verdejo met de juiste Juichfactor te pakken weten te krijgen. Een gave wijn van een mooi familiedomein uit Rueda.

per doos

2021
Domaine Champ-Long
Blanc Tradition
Ventoux, Frankrijk

Domaine Champ-Long ligt aan de voet van de Mont Ventoux bij het kleine dorpje Entrechaux op de "Princes of Orange route". Jean-Christophe Gely is de huidige eigenaar en wijnmaker van het domein, dat sinds 1820 aan de familie toebehoort.

per doos

2021
Domaine Gérard Millet
Menetou-Salon
Loire, Frankrijk

De wijngaarden liggen vlakker dan die van Sancerre. De wijnen zijn iets zachter en iets minder crispy dan die van Sancerre, maar qua prijs-kwaliteitverhouding wint Menetou-Salon het dan wel weer van Sancerre.

per doos

2021
Domaine Gérard Millet
Sancerre
Loire, Frankrijk

Sauvignon blanc is 'hot' en wordt anno 2022 in veel regio's over de hele wereld aangeplant. De oorsprong van sauvignon blanc ligt echter in de Loire, in de Pays Orléonais, met als beroemdste herkomstgebied Sancerre.

per doos

2019
Miguel Louro Wines
'Primeiro Nome' White
Alentejo, Portugal

De wijngaarden van het project van Miguel liggen op schist- en leemgrond, in het noordoosten van Alentejo op gemiddeld 400 meter hoogte. Het is hier koeler (met name in de nachten) dan in de rest van de regio, waardoor de rijpingstijd van de druiven verlengd wordt, en de wijnen meer frisheid en minder alcohol bevatten.

per doos

2020/2021
Domaine Champ-Long
Rouge Tradition
Ventoux, Frankrijk

Dit is de 'instapwijn' van Jean-Christophe. Wat ik in al mijn jaren als wijnprofessional geleerd heb is dat je de kwaliteit van een wijnmaker niet kan meten aan de duurste wijn, maar juist aan de basiswijnen. Daar zie je de echte liefde voor de wijn in terug. Dat zijn ook de wijnen die ze zelf dagelijks drinken...

per doos

2019
Miguel Louro Wines
'Apelido' Red
Alentejo, Portugal

Miguel wil minerale en drinkbare wijnen maken, maar wel wijnen met een identiteit, die gastronomisch goed inzetbaar zijn. Hij gelooft in het volledige potentieel van de Portugese druivensoorten.

per doos

2019
Malasenda
Ribera del Duero Crianza
Ribera del Duero, Spanje

Malasenda Crianza 2019 is een van de geselecteerde wijnen van het project ‘Nueva Uvas’ dat opgezet is door Mateo Seoane en mijn goede vriend Agustín Pazos. Zij werken hier samen met de topwijnfamilie García in Nava de Roa.

per doos

2020
Domaine Champ-Long
Rouge ‘Les Essareaux'
Ventoux, Frankrijk

Cuvée Les Essareaux komt van wijnhellingen die zuidoostelijk gelegen zijn nabij de winery in het dorpje Essareaux. De bodem bevat hier veel klei, kalk en stenen. De wijnstokken zijn hier 20 tot 30 jaar oud. Deze cuvée wordt gemaakt van 90% syrah en 10% grenache en er wordt slechts 20 hl/ha opgebracht!

per doos

2018
Miguel Louro Wines
'Primeiro Nome' Red
Alentejo, Portugal

Miguel Louro is al met druiven en wijn bezig sinds hij als kleine jongen rondliep op Quinta do Mouro, het project van zijn beroemde en gelijknamige vader. Opgroeien te midden van de wijngaarden en in de wijnkelders creëerde een passie die al snel veranderde in zijn eigen wil om zelf wijnmaker te worden.

per doos

LAVRADOR Azeite Virgem Extra
Alentejo, Portugal

Dit is een extra vergine olijfolie van superieure kwaliteit! Rijp, fruitig met een gemiddelde intensiteit. Perfecte aromatische harmonie van groene appeltonen, olijfblad en noten. Fruitig in de mond, kruidig en bitter en de amandelachtige zoete smaak zorgt voor een grote zachtheid en elegantie. Complex en harmonieus met een uitstekende balans in geur en smaak.

per fles