Selectie van dit seizoen

2023
Domaine de Fabrègues
Picpoul de Pinet 'Ticket'
Languedoc, Frankrijk

Domaine de Fabrègues is sinds 2005 in eigendom van Carine en Sébastien Pichot. Carine is de wijnmaker, die niet alleen verliefd werd op Sébastien, maar ook op het wijnhuis en de prachtige omgeving. Terroirgedreven wijnen maken werd het hoofddoel.

per doos

2022
Weingut Kranz
Grauer Burgunder
Pfalz, Duitsland

Samen met zijn vrouw Kerstin leidt Boris Kranz nu het wijnhuis. Maar... de 5e generatie komt eraan! Zoon Xaver Kranz deed zijn eerste oogst in het jaar 2020. Na de oogst 2020 is hij begonnen met zijn studie Wijnbouw en Oenologie aan de Universiteit van Geisenheim en werkt ondertussen volledig mee in het familiedomein.

per doos

2022
Weingut Kranz
Ranschbach Riesling Rotliegend
Pfalz, Duitsland

Weingut Kranz ligt in het dorp Ilbesheim in het zuiden van het wijngebied de Pfalz. Het is een jong, dynamisch familiebedrijf met 17 hectare. Boris Kranz wist al vroeg dat hij wijnmaker wilde worden.

per doos

2022
Weingut Kranz
Kalmit Weißer Burgunder GG
Pfalz, Duitsland

Veel structuur en diepte in de smaak, mooi sappig, wit fruit en een zachte filming. De wijn blijft ondanks de houtrijping ongelooflijk elegant. Een vergelijk met een 'grote' witte Bourgogne is snel gemaakt!

per doos

2022
Finca Albret
'El Alba' Chardonnay
Navarra, Spanje

Bodegas Finca Albret is een relatief jong bedrijf en slechts 25 jaar geleden gestart. Eerst werd het optimale terroir gezocht en vervolgens werd de winery op deze locatie gebouwd. De omgeving is uitdagend, want de wijngaarden zijn blootgesteld aan extreme omstandigheden, zoals bitter koude winters en zinderende hitte in de zomer. Het terroir daagt de wijnstokken op de alluviale terrassen voortdurend uit. Maar dit is precies het geheim van de karaktervolle wijnen van de Finca.

per doos

2022
Bodegas Pentecostés
Varietales
Valle Miñor, O Rosal, Rías Baíxas, Spanje

We hebben opnieuw een Rías Baíxas geselecteerd. Een werkelijk fantastische wijn, gecreëerd van maar liefst 5 verschillende druivenrassen uit het bijzondere microklimaat 'Valle Miñor' in het zuidwestelijke district O Rosal.

per doos

2023
Miguel Louro Wines
'Apelido' Rosé
Alentejo, Portugal

Miguel wil minerale en drinkbare wijnen maken, maar wel wijnen met een identiteit, die gastronomisch goed inzetbaar zijn. Voor de Apelido Rosé gebruikt hij uitsluitend aragonezdruiven uit hoger gelegen eigen wijngaarden.

per doos

2021
Miguel Louro Wines
'Apelido' Red
Alentejo, Portugal

Miguel wil minerale en drinkbare wijnen maken, maar wel wijnen met een identiteit, die gastronomisch goed inzetbaar zijn. Hij gelooft in het volledige potentieel van de Portugese druivensoorten.

per doos

2020
Villa Medoro
Montepulciano d'Abruzzo
Abruzzo, Italië

Het bezoek aan haar domein was indrukwekkend: Ik was erg verrast over de enorme gave winery, de fantastische ligging en opnieuw over de zuivere, elegante en toch enigszins stoere wijnen.

per doos

2018
Villa Medoro
Rosso del Duca
Abruzzo, Italië

De wijngaarden voordeze Montepulciano liggen in Atri, een bijzonder terroir. Door de hoogteligging is er hier een mooie balans tussen zon en warmte overdag en afkoeling 's nachts. De handgeoogste montepulcianodruiven worden medio oktober binnengehaald, op het moment dat ze optimaal rijp zijn.

per doos

2022
Bodegas Tritium
Las Garnachas
Rioja, Spanje

Bij Rioja denk je aan tempranillo. Maar in dit geval hebben we een hele bijzonder Rioja van 60 jaar oude Garnacha-stokken uit Rioja Alta gevonden en dan ook nog eens van een van de allerleukste bedrijven waar we de laatste jaren op bezoek zijn geweest.

per doos