Selectie van dit seizoen

2019
Baptiste Gazeau
7 Generations
Blanquette de Limoux, Frankrijk

Baptiste Gazeau, 7e generatie wijnmaker uit Limoux, voldoet aan werkelijk alles waar we steeds naar op zoek zijn: Jong, getalenteerd, dynamisch, vernieuwend en een man met een visie.

per doos

2022
Weingut Meintzinger
WEISSburgunder trocken
Franken, Duitsland

Vanwege de lovende kritieken, de vele navraag en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding gaan we opnieuw de Meintzinger WEISSburgunder aanbieden. Ditmaal natuurlijk wel een die je nog niet eerder geproefd hebt: van het oogstjaar 2022.

per doos

2021
Weingut Ratzenberger
Bacharacher Riesling trocken
Mittelrhein, Duitsland

Jochen Ratzenberger is de derde generatie die het familiebedrijf leidt en wijncritici blijft imponeren met wijnen die gekenmerkt worden door een loepzuivere Riesling-leisteenstijl.

per doos

2019
Weingut Ratzenberger
Steeger St. Jost 'Grosse Gewächs' Riesling
Mittelrhein, Duitsland

De steile topwijngaard 'Steeger St. Jost' biedt precies de juiste omstandigheden voor zeer hoogwaardige, droge Rieslings. De 'Tonschiefer' benadrukt de typische mineraliteit van de Riesling en de stuivende zandlaag, die hier ongeveer 10.000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting is meegevoerd, is een van de redenen voor de verleidelijke, fruitige geur.

per fles

2021/2022
Fraga do Corvo
Godello Sobre Lías
Monterrei, Spanje

Wederom een kanjer uit Galicië. Ditmaal uit het mooie Monterrei van alleskunner godello, een druif die textuur én frisheid combineert en zowel jong als na enige rijping gedronken kan worden.

per doos

2021/2022
Château Montaud
Terres de Ravel Rosé
Provence Pierrefeu, Frankrijk

Chateau Montaud, spirit from the Provence!

per doos

2022
Domaine du Vistre
Gladiateur
Costières de Nîmes, Frankrijk

6 generaties van de familie Depret zijn hier al met wijn aan de gang. Op dit moment staat Pa Remy samen met z'n 2 zonen Benoit en Mathieu aan het roer. Een écht familie-gebeuren!

per doos

2017
Weingut Ratzenberger
Bacharacher Spätburgunder trocken
Mittelrhein, Duitsland

Het resultaat mag er zijn! Heerlijk kersachtig fruit in de geur en smaak, een zeer gedoseerde houtopvoeding, waardoor de wijn een fijne kruidigheid heeft, zacht, vol, eleganten zeer doordrinkbaar. Smaakt naar meer! Een wijn die lichtgekoeld fantastisch tot z'n recht komt.

per doos

2016
Weingut Ratzenberger
Bacharacher Wolfshöhle 'Grosse Gewächs' Spätburgunder trocken
Mittelrhein, Duitsland

Deze Grosse Gewächs Spätburgunder komt 100% uit het topperceel Bacharach Wolfshöhle, een van de beste locaties van de Mittelrhein.

per fles

2019
Bodegas Tritium
Las Garnachas
Rioja, Spanje

Bij Rioja denk je aan tempranillo. Maar in dit geval hebben we een hele bijzonder Rioja van 60 jaar oude Garnacha-stokken uit Rioja Alta gevonden en dan ook nog eens van een van de allerleukste bedrijven waar we de laatste jaren op bezoek zijn geweest.

per doos

Bodegas Tritium
Olijfolie Extra Vierge
Rioja, Spanje

Dit is een extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit! Zacht, kruidig en evenwichtig in smaak en een fluweelachtige finale. Zeer complex en harmonieus!

per fles