Selectie van dit seizoen

2020
Weingut Meintzinger
WEISSburgunder trocken
Franken, Duitsland

Vanwege de lovende kritieken, de vele navraag en de geweldige prijs-kwaliteitverhouding gaan we opnieuw de Meintzinger WEISSburgunder aanbieden. Ditmaal natuurlijk wel een die je nog niet eerder geproefd hebt: van het oogstjaar 2020.

per doos

2020
Weingut Meintzinger
Frickenhäuser Grauburgunder
Franken, Duitsland

Zowel wijnmakers als wijngenieters zijn fan van deze alleskunner! Grauburgunder gedijt bijzonder goed op de bodem van Muschelkalk (schelpkalksteen) die we in Frickenhausen vinden.

per doos

2019
KT&CN
Sauvignon Blow
Steirerland, Oostenrijk

Katharina als Christoph wilden graag een wijn maken die de twee bedrijven samenbracht! Het resultaat is Sauvignon BLOW: Een natuurlijke, biologische, ongefilterde sauvignon blanc van steile wijngaarden uit Steiermark - verenigd door KT&CN; een wijn die je omver zal blazen!

per doos

2018
Quinta de Santa Eugénia
Rapa Lobos Douro Tinto
Douro, Portugal

In het prachtige landschap van de Cima Corgo-subregio, waar al het werk in de wijngaard nog handmatig is, vindt men de wijngaarden van Quinta de Santa Eugénia. De steile wijngaarden liggen op een hoogte van 350 tot 500 meter, het klimaat is mild en de bodem wordt gedomineerd door schist en graniet. Deze kenmerken van het terroir staan aan de basis van de heerlijke volfruitige wijnen die hier geproduceerd worden.

per doos

2020
Markus Iro
Zweigelt Selection
Burgenland, Oostenrijk

Markus weet het typische karakter van elke druivensoort naar boven te halen en pure, onderscheidende wijnen te maken. Het was voor hem altijd duidelijk dat hij van zijn passie en nieuwsgierigheid voor het werken met wijn zijn beroep zou maken.

per doos

2018
Weingut Meintzinger
Frickenhäuser Kapellenberg Spätburgunder
Franken, Duitsland

Het is niet voor niets dat we in dit geval de ‘Frickenhäuser Kapellenberg’ Spätburgunder geselecteerd hebben. Dit is de top ‘Lage’ van Frickenhausen! Dit bijzondere microklimaat zorgt voor een optimale rijping van de druiven.

per doos

2019
Markus Iro
St. Laurent ried Herrschaftswald
Burgenland, Oostenrijk

"St. laurent is niet per se mainstream, maar het is goed voor mij. Het ras is heeft een enorm potentieel als je er intensief mee omgaat. St. Laurent is geen wijn die je in een oogwenk maakt. Je hebt inzet en liefde nodig om goede wijnen te maken."

per doos

Quinta de Santa Eugénia
Rapa Lobos Olive oil
Douro, Portugal

De familie gelooft niet in een andere manier om extra vergine olijfolie van hoge kwaliteit te produceren; een echt sap van verse, gezonde, sappige olijven. Zij volgen de 'geïntegreerde productie methode' en bewerken de olijfgaarden met de hand, nooit met machines. Een traditionele manier van landbouw die bijna aan het uitsterven is...

per fles