Selectie van dit seizoen

Baptiste Gazeau
Generation7 Crémant de Limoux Extra Brut
Limoux, Frankrijk

Baptiste Gazeau, 7e generatie wijnmaker uit Limoux, voldoet aan werkelijk alles waar we steeds naar op zoek zijn: Jong, getalenteerd, dynamisch, vernieuwend en een man met een visie.

per doos

2022
WillemsWillems
Fusion Trocken
Rheinhessen en Saar, Duitsland

Schiefer trifft Muschelkalk. Deze blend combineert de elegantie van riesling, het fruit van sauvignon blanc en de zachtheid van weissburgunder

per doos

2021/2022
WillemsWillems
Oberemmeler RIESLING 'Schiefer' trocken
Saar, Duitsland

Ondertussen werkt Miguel volledig biologisch, worden opbrengsten ieder jaar verminderd en de druiven uitsluitend in volledige rijpheid selectief en handmatig geoogst. Focus op topkwaliteit dus!

per doos

2023
Château de la Roulerie
'Le P'tit Chenin'
Anjou, Loire, Frankrijk

De druiven voor ‘Le Ptit Chenin’ 2019 worden handmatig geoogst, en vervolgens vergist en ’sur lie’ gerijpt in vaten van 500 liter. Het resultaat is een wijn met een unieke balans tussen mineraliteit, volheid, zachtheid en fantastische zuren.

per doos

2022
Château de la Roulerie
Magnolia
Anjou, Loire, Frankrijk

De wijnstokken voor deze cuvée Magnolia hebben een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. De wijngaarden zijn zuid en zuidwestelijk gesitueerd, niet ver van het Quarts-de-Chaume-terroir en de bodem bestaat hier uit schist, klei en kalk. Uiteraard is de oogst volledig handmatig. De opbrengst is zeer laag en de wijn wordt gemaakt met minimale interventie ten gunste van de frisheid en elegantie.

per doos

2022
Weinrieder
Grüner Veltliner 'Ried Schneiderberg'
Niederösterreich, Österreich

De wijngaarden worden op een bijna natuurlijke (biologische) manier gecultiveerd met bescherming van nuttige organismen, vergroening en rigoureuze opbrengstbeperking door korte snoei en consequente uitdunning. Dit heeft een zeer lage opbrengst tot gevolg. In combinatie met een late oogst, voorzichtige persing, minimaal gebruik van keldertechnologie en een lange rijping op de droesem resulteert dit in wijnen met kracht en karakter.

per doos

2021/2022
Pazo de Rubianes
Albariño
Rías Baíxas, Spanje

De familie heeft ooit uitgesproken om de wijnen niet voor het geld te maken, maar om Rías Baixes letterlijk op de wereld-wijnkaart te plaatsen! Nou, dat vind ik nog eens een goed streven! Het is ook niet voor niets dat slechts 30% van de druiven in de wijngaarden geselecteerd wordt en topkwaliteit wordt.

per doos

2023
Château Guiranne
Rosé
Provence, Frankrijk

Château Guiranne Rosé is door Andreas Larsson, beste sommelier van de wereld, beoordeeld met 90 punten. Dat is echt heel erg goed!

per doos

2023
Dominio de Berzal
Maceración carbónica
Rioja Alavesa, Spanje

Bodegas Dominio de Berzal is in handen van drie broers: José Luis, Juan Mari en Iñigo Berzal. Samen namen ze het stokje over van hun vader, José Luis Berzal Martínez. De bodega en de wijngaarden zijn gelegen in Baños de Ebro (Álava), in het hart van de Rioja Alavesa.

per doos

2022
Cellers Tarroné
Punt i
Terra Alta, Spanje

“We wish to transmit the character of our vineyards and unique terroir to our wines. We live in a privileged location; our climate and native grape varieties give our wines a distinctive flavor. If we couple this with our hard work as a team, we have the basis for our winemaking philosophy.” – Pere Brio Llop, wijnmaker en vierde generatie wijnmakers van de Llop familie.

per doos

2022
Cuarto Dominio
Lote 44
Uco Valley, Mendoza, Argentinië

Al de wijnen van Cuerto Dominio zijn bekroond met minimaal 90 punten door de internationale wijnpers voor de laatste 10 opeenvolgende jaargangen. Daarnaast werden ze door Wine Enthusiast genoemd als een van de top 5 meest innovatieve wijnprojecten van Argentinië.

per doos

2022
Bodega Cuerto Dominio
Chento Malbec
Alto Agrelo, Mendoza, Argentinië

Chento is een 'Single Vineyard'-wijn, afkomstig van een zorgvuldige selectie van de hoogste en beste percelen van de Alto Agrelo wijngaard. Dit is een 45 jaar oude wijngaard in La Consulta, een soort van 'Cru'-district binnen de Uco Valley.

per doos

2017
Tenuta Carobbio
Chianti Classico
Toscane, Italië

De wijnmaker is Dario Faccin, een werkelijke uitblinker in zijn vak. Ik ken Dario al jaren en ben groot fan van zijn stijl en wijnen. De geselecteerde Chianti Classico is bijzonder delicaat, bevat veel frisheid en heeft een prachtige complexiteit. Sangiovese op z’n best!

per doos

2016
Tenuta Carobbio
Chianti Classico Riserva
Toscane, Italië

Chianti Classico Riserva wordt uitsluitend in de beste jaren gemaakt en 2016 was zo'n topjaar! Voor deze Riserva worden uitsluitend sangiovese-druiven van de drie beste plots geoogst. De oogst is handmatig en voor deze percelen pas in de 3e week van oktober. Na een langzame gisting rijpt de wijn 18 maanden op Franse barriques en 6 maanden in fles. Het resultaat is groots!

per doos

Carobbio
Olijfolie
Toscane, Italië

Carobbio extra vierge olijfolie heeft een intens groene kleur met gouden tonen, een heerlijke kruidige en complexe geur met hints van artisjok en groen gras en een harmonieuze smaak met een heel klein pepertje.

per fles