Brandstory

Ons verhaal en het concept

De mooiste dingen vind je als je er niet naar zoekt. Het is een soort gegeven. Nu zijn wij op onze wijnreizen altíjd op zoek naar mooie wijnen. En soms stuiten we dan, bij toeval of geluk, op ‘Juichwijnen’.

Juichwijnen zijn wijnen waar ons hart sneller van gaat kloppen, waar we blij van worden. Waar we ontroerd door raken, om de smaak of het verhaal. Het zijn de wijnen waar we direct over naar huis schrijven en de wijnen waarvan onze ogen gaan stralen, zoals het zonlicht in de condensdruppels op een fris wijnglas.

Jarenlang lieten we toch deze parels van wijnen achter, slechts een paar flessen mee voor eigen gebruik. En jarenlang dronken we dan thuis een spaarzaam glas van zo’n bijzondere ontdekking en dachten met weemoed terug aan de plek en de dag waarop we die wijn gevonden hadden, met spijt in ons hart dat we niet alles opgekocht hadden wat er was. Op veler verzoek, maar vooral voor ons eigen plezier, brengen we deze juichwijnen nu wel mee naar huis! Méér dan een fles voor eigen gebruik; genoeg voor de liefhebbers om ons heen. 

Message in a bottle
We gaan niet speciaal op zoek naar juichwijnen. Tenslotte weten we uit ervaring dat deze zich alleen per abuis laten ontdekken. Wel laten we ons leiden door ervaring, gevoel en de jaargetijden, zodat we elk seizoen een mooi aanbod kunnen doen. Vervolgens presenteren we deze selectie van bijzondere, soms exclusieve juichwijnen die we willen delen met andere wijnliefhebbers en kenners in Nederland, door de verhalen en smaken te beschrijven zoals wij ze hebben ervaren. Met passie, maar natuurlijk ook met onze professionele blik op wijn. En als je geroerd bent door wat je van ons hoort en leest, brengen wij voor jou zo’n juichwijn mee. Minimaal 12 flessen, maximaal wat we kunnen missen en uiteraard inclusief een goed verhaal. 

Juichwijn&
Want juichwijn is nooit alléén maar goede wijn. Er hoort iets bij: een goed gesprek, een feestje, zonsondergang, diner bij kaarslicht of een prachtig boek… Een goed glas wijn drinken wij bovendien het liefst met vrienden. Maar ook met bijpassende gerechten, in een goede ambiance. Om die reden brengen we niet alleen de wijn voor je mee, maar ook een stukje beleving en sfeer. We nodigen je elk seizoen uit om onder passende omstandigheden de wijn in ontvangst te nemen en om onze passie te delen. 

It’s all part of the deal

Juichwijnen biedt jou de gelegenheid om rechtstreeks wijn in te kopen bij de wijnmaker. We vragen je lid te worden voor een kleine bijdrage per jaar zodat we de wijn zo voordelig mogelijk kunnen aanbieden en daarnaast een mooie bijeenkomst kunnen organiseren om de wijn aan je te overhandigen. It’s all part of the deal namelijk, want zoals je inmiddels weet: juichwijn is nooit alleen maar wijn. Lid worden betekent dat we 1x per jaar een contributie vragen van €15,- en je toevoegen aan onze ledenlijst, zodat we je elk seizoen als eerste kunnen informeren over de nieuwe selectie. Opzeggen kan altijd, al zien we niet in waarom je dat zou willen ;-) Lid zijn betekent uiteraard niet dat je verplicht bent te bestellen! 

Bring on the wine!
Elk seizoen kiezen wij zes tot tien wijnen. Je kunt deze inkopen vanaf 2 doosjes (van 6 flessen). We maken geen mixdozen, maar je mag er wel voor kiezen om 1 doosje van de ene wijn en 1 doosje van de andere wijn te bestellen. Pas als de bestelperiode voorbij is gaan wij de wijnen naar Nederland halen. Het is dus niet: vandaag besteld, morgen in huis. We beloven je dat de wijn waard is om op te wachten. Je weet op voorhand wanneer de wijnmeeting is, dus die datum kun je alvast reserveren in je agenda!

Wijnmeeting
Bezorgen aan de deur is niet ons ding. We vinden elke juichwijn een feestje waard en dus gaan we die organiseren! Een feestje waarvoor jij als mede-inkoper automatisch uitgenodigd bent zodat we de door jou bestelde wijn kunnen overhandigen. Tijdens zo’n feestje zijn de wijnen van de seizoensselectie te proeven, komt er wellicht een gastspreker (of wijnmaker) of regelen we bijpassende muziek en zijn wij er om het verhaal nog eens in geuren en kleuren aan je te vertellen. We kijken er naar uit om samen te komen met zoveel wijnliefhebbers! Lukt het je echt een keer niet om naar de wijnmeeting te komen? Dan regelen we uiteraard een andere oplossing. We passen er wel een mouw aan.

Ben je lid geworden van Juichwijnen maar voel je er niks voor om dit seizoen wijn te bestellen? Dan ontvang je vanzelfsprekend geen uitnodiging voor de wijnmeeting. We hopen dan dat je volgend seizoen wel een wijn vindt naar wens. Sla er gerust onze FAQ op na als je nog meer vragen hebt!

Kortom, als lid van Juichwijnen:

  • ben je lid van een groep wijn-enthousiastelingen met een voorliefde voor kwaliteitswijnen met een verhaal, karakter en ziel;
  • ben je mede-sponsor van kleinschalige kwaliteitswijnbouw;
  • ben je deelgenoot van rechtstreekse inkoop bij wijnproducenten. Hierdoor profiteer je van de meest gunstige prijzen. Juichwijnen komen over het algemeen van familiebedrijven met een beperkte productie, aan het roer staat de nieuwe generatie en duurzaamheid is een pre;
  • krijg je als eerste bericht over de seizoens-selectie met uitgebreide achtergrond over het wijnhuis, de wijnmaker(s), de wijn, wijn-spijscombi’s, etc;
  • geniet je van de beste wijnen en mag je deze tijdens speciale wijnmeetings in ontvangst nemen. Wij zorgen dan dat jouw bestelling klaar staat, dat je alle geïmporteerde selectiewijnen kan proeven, dat er bijpassende hapjes zijn en misschien zelfs een van de wijnmakers! In elk geval kunnen er ervaringen worden gedeeld en kan er samen geproost worden op het seizoen!