Een heerlijk recept om te combineren met Meintzinger Weissburgunder Trocken!
Ingrediënten
- 400 g stevige kraakverse witvisfilet (bv zeebaars of kabeljauw), in dunne plakjes
- Zeezout en gemalen zwarte peper
- Sap van 6 limoenen
- ½ ui, fijngesnipperd
- 6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
- 1 rode peper, zaadlijst eruit en fijngesneden
- Handvol koriander, gesneden
- 1 eetl extra vierge olijfolie
Bereiding
- Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zeezout en zwarte peper.
- Schenk het limoensap erover.
- Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
- Leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw het vocht eruit.
- Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
- Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie.