Ceviche van witvis met tomaat

Een heerlijk recept om te combineren met Meintzinger Weissburgunder Trocken!

Ingrediënten

  • 400 g stevige kraakverse witvisfilet (bv zeebaars of kabeljauw), in dunne plakjes
  • Zeezout en gemalen zwarte peper
  • Sap van 6 limoenen
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 6 kleine tomaten, ontveld en in kleine blokjes
  • 1 rode peper, zaadlijst eruit en fijngesneden
  • Handvol koriander, gesneden
  • 1 eetl extra vierge olijfolie

 

Bereiding

  • Leg de plakken vis naast elkaar op een platte schaal, bestrooi met zeezout en zwarte peper.
  • Schenk het limoensap erover.
  • Laat minimaal een ½ uur tot maximaal 2 uur intrekken. Niet langer want dan ‘gaart’ de vis te veel door.
  • Leg de gesnipperde ui 5 minuten in ijswater zodat de scherpte ervan af gaat. Laat goed uitlekken en duw het vocht eruit.
  • Haal de vis uit het sap en verdeel over 4 borden.
  • Schep de blokjes tomaat en de ui erop en bestrooi met de gehakte rode peper en koriander. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie.