Coquilles met zeekraal en limoenzeste

Dit gerecht past uitstekend bij Pazo de Rubianes Albariño 2019.

Ingrediënten

  • 12 grote, verse of bevroren Coquilles
  • 100 g zeekraal
  • 100 g paddenstoelen (eryngii- koningsoesterzwam)
  • 1 lente-ui
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn (Albariño)
  • 80 g boter
  • enkele druppels limoenjus
  • geraspte zeste van ¼ limoen
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Spoel de (ontdooide) Coquilles en snij ze in plakjes van ½ cm dik.
  • Snij de sjalot fijn en laat ze met de wijn en limoenjus inkoken, klop er ¾ van de boter door, zeef en breng op smaak met zout, peper en de geraspte limoenzeste.
  • Maak de zeekraal schoon en blancheer deze (kort koken en direct laten afkoelen).
  • Snij de lente-ui fijn en stoof glazig in de resterende boter.
  • Voeg de paddenstoelen erbij en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de Coquilles op een bord of in een ovenschotel, doe er zout en peper op en laat even kort doorwarmen in de oven.
  • Lepel de saus erover en werk af met eryngii, zeekraal en een takje groen naar keuze.