Dit gerecht past uitstekend bij Pazo de Rubianes Albariño 2019.
Ingrediënten
- 12 grote, verse of bevroren Coquilles
- 100 g zeekraal
- 100 g paddenstoelen (eryngii- koningsoesterzwam)
- 1 lente-ui
- 1 sjalot
- 1 dl witte wijn (Albariño)
- 80 g boter
- enkele druppels limoenjus
- geraspte zeste van ¼ limoen
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Spoel de (ontdooide) Coquilles en snij ze in plakjes van ½ cm dik.
- Snij de sjalot fijn en laat ze met de wijn en limoenjus inkoken, klop er ¾ van de boter door, zeef en breng op smaak met zout, peper en de geraspte limoenzeste.
- Maak de zeekraal schoon en blancheer deze (kort koken en direct laten afkoelen).
- Snij de lente-ui fijn en stoof glazig in de resterende boter.
- Voeg de paddenstoelen erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de Coquilles op een bord of in een ovenschotel, doe er zout en peper op en laat even kort doorwarmen in de oven.
- Lepel de saus erover en werk af met eryngii, zeekraal en een takje groen naar keuze.