Mediterrane kip

Dit recept past uitstekend bij Fonte Tinta Vermentino di Toscane!

Ingrediënten

  • 2 dubbele kipfilets
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels citroensap
  • Zeezout en zwarte peper 
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2 theelepel2 Italiaanse kruiden
  • 2 kopjes in blokjes gesneden tomaten
  • 1/2 kopje verkruimelde fetakaas
  • 4 eetlepels gehakte verse kruiden zoals bieslook, peterselie of groene ui

 

Bereiding

  • Doe 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels water, zout en peper naar smaak, knoflook en Italiaanse kruiden in een hersluitbare plastic zak.
  • Voeg de kip toe; goed sluiten en schudden.
  • Marineer minimaal 30 minuten of maximaal 4 uur in de koelkast.
  • Verhit de resterende olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Haal de kip uit de marinade en doe deze in de pan. Bak 5-7 minuten aan elke kant of tot ze gaar zijn.
  • Roer ondertussen de tomaten, fetakaas en kruiden door elkaar. 
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het tomatenmengsel over de kip en serveer.
  • Serveren samen met groene asperges.