Spaghetti Carbonara

Dit gerecht van spaghetti Carbonara past uitstekend bij Carobbio Chianti Classico 2015.

Ingrediënten

  • 300 gram Pancetta, gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1/4 kopje droge witte wijn
  • 2 grote eieren
  • 1/4 kopje vers geraspte Pecoriono Romano
  • 1/2 kopje vers geraspte Parmigiano Reggiano
  • Vers gemalen zwarte peper, royaal
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 pond gekookte, hete spaghetti, uitgelekt

 

Bereiding

  • Snijd de Pancetta in reepjes.
  • Plet, pel en snipper de knoflook. Fruit de knoflook in een kleine bakpan met de extra vierge olijfolie.
  • Haal de knoflook uit de pan en voeg de reepjes Pancetta toe. Bak ze tot ze knapperig beginnen te worden aan de randen.
  • Voeg de wijn toe en laat ongeveer 2 minuten koken.
  • Breek de eieren in een pastaschaal. Klop ze lichtjes los met een vork.
  • Voeg de Pecoriono Romano, Parmigiano-Reggiano, peper en peterselie al roerend toe.
  • Voeg de uitgelekte hete pasta toe en vermeng alles goed.
  • Voeg de Pancetta en de wijn toe.
  • Roer opnieuw en serveer direct met wat extra peterselie